Menu
EUR
 Hoeveel EHBO benodigdheden heb je nodig bij evenementen?

Ruben

EHBO benodigdheden bij evenementen

De hoeveelheid EHBO benodigdheden die je nodig hebt bij evenementen, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van het evenement en de aard van de activiteiten die er plaatsvinden. In het algemeen wordt aanbevolen om minimaal één EHBO-post te hebben per 500 bezoekers, waarbij er ten minste één gediplomeerde EHBO'er aanwezig moet zijn.

Naast de EHBO-post is het ook belangrijk om voldoende EHBO-koffers op het evenemententerrein te hebben. Het aantal EHBO-koffers hangt ook af van de grootte van het evenement en het aantal aanwezigen. Als vuistregel kan worden gehanteerd dat er voor elk 250 aanwezigen één EHBO-koffer aanwezig moet zijn.

EHBO benodigdheden in de EHBO-koffer

Als het gaat om de inhoud van de EHBO-koffer, zijn er verschillende items die in de koffer moeten zitten. Dit zijn bijvoorbeeld:

 • Verbandmiddelen
 • Steriele gaasjes
 • Drukverbanden
 • Pleisters
 • Schaar
 • Pincet
 • Handschoenen
 • Reddingsdeken
 • Mondmasker

Het is belangrijk om de EHBO-koffer regelmatig te controleren en bij te vullen om er zeker van te zijn dat alle benodigdheden aanwezig zijn en in goede staat verkeren.

Tips voor het beheren van EHBO benodigdheden

Het beheren van EHBO benodigdheden tijdens evenementen kan een uitdaging zijn, vooral als het gaat om grote evenementen. Hieronder volgen enkele tips om het beheren van EHBO benodigdheden effectiever te maken:

 1. Stel een EHBO-team samen - Zorg ervoor dat er voldoende EHBO'ers aanwezig zijn die getraind zijn om EHBO benodigdheden te gebruiken en noodsituaties te behandelen.

 2. Maak een inventarislijst - Maak een inventarislijst van alle EHBO benodigdheden die je nodig hebt en zorg ervoor dat je voldoende voorraad hebt.

 3. Houd de EHBO-koffers op meerdere locaties - Zorg ervoor dat de EHBO-koffers op verschillende locaties op het evenemententerrein aanwezig zijn, zodat ze snel toegankelijk zijn in geval van nood.

 4. Train personeel - Zorg ervoor dat al het personeel op de hoogte is van de locaties van de EHBO-post en EHBO-koffers en weet hoe ze moeten handelen in geval van een noodsituatie.

 5. Zorg voor een goede communicatie - Zorg voor goede communicatie tussen de EHBO-post, het EHBO-team en andere betrokken partijen, zoals beveiligingsmedewerkers en de organisatie van het evenement.

 6. Monitor de voorraad - Controleer regelmatig de voorraad van de EHBO-koffers en vul deze aan indien nodig.

 7. Maak gebruik van technologie - Gebruik bijvoorbeeld een EHBO-app om snel te kunnen reageren op noodsituaties en om de EHBO-koffers efficiënt te beheren.

Conclusie

Het is belangrijk om voldoende EHBO benodigdheden te hebben bij evenementen om ervoor te zorgen dat de veiligheid van de deelnemers gewaarborgd is. De hoeveelheid benodigde EHBO benodigdheden hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van het evenement en de aard van de activiteiten. Het is belangrijk om regelmatig de voorraad van de EHBO-koffers te controleren en deze aan te vullen indien nodig. Door het opstellen van een EHBO-team en het gebruik van technologie kunnen EHBO benodigdheden effectiever beheerd worden tijdens evenementen.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »